U heeft vragen of opmerkingen?
Bel dan naar 0524 – 551 254
of mail naar info@zwols.nl

riet-dak

Rieten dak levensduur

Rieten dak levensduur?

Heeft u een rieten dak op uw pand of overweegt u om een rieten kap op uw woning te laten zetten? Dan wilt u vast weten wat van een rieten dak de levensduur is. De levensduur van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren zoals het weer, de rietsoort, tijdig onderhoud, de hellingshoek, de aanleg van het rieten dak en meer. Het basisprincipe voor de levensduur van een rieten dak is: hoe droger het rieten dak is en blijft, hoe langer de levensduur. Al met al zou de levensduur van een rieten dak minimaal 25 jaar moeten zijn, maar 40 jaar of langer is ook geen uitzondering. Voor het laten plaatsen van een rieten dak of voor onderhoud of reparatie kunt u bij Rietdekkersbedrijf Zwols terecht.

Over Rietdekkersbedrijf Zwols

Wij zijn een rietdekkersbedrijf gevestigd in Wachtum en verzorgen rieten daken van met name particulieren. Als wij uw rieten dak behandelen, mag u rekenen op de beste kwaliteit riet uit binnen- en buitenland. Al het riet selecteren we zelf bij onze leverancier. U kunt bij ons dus altijd zelf het gewenste soort riet aan ons doorgeven en wij zorgen dat u bijvoorbeeld heel fijn riet of juist wat grover riet op uw dak krijgt. Het meest duurzame en gezonde dak creëert u met wat grover riet. Grover riet ‘ademt’ meer en slaat wat minder snel dicht. Hierdoor kan de levensduur van grover riet langer zijn.

Rietdekkersbedrijf Zwols zit al ruim 20 jaar in het vak en heeft veel ervaring met rietdekking en vele andere voorkomende werkzaamheden aan uw dak. U kunt onze expertise inschakelen op het gebied van onderhoud, preventieve behandelingen, ontmossen, isolatie, reparatie en het vernieuwen van uw rieten dakdek. Voor advies mag u ons ook altijd benaderen.

Rieten dak levensduur

Rietdekkersbedrijf Zwols verzorgt zeer secuur onderhoud aan uw rieten dak. Goed onderhoud van uw rieten dak maakt voor de levensduur een aanzienlijk verschil. Wanneer u tijdig dak vervuiling zoals dennennaalden, bladeren en/of algen verwijderd, dan zal de levensduur van uw dak verlengen. De tussentijdse investering in rieten dak onderhoud is dan maar een geringe investering aangezien het resultaat zich terugbetaald in levensduurverlenging. Denk dus tijdig aan onderhoud om uw rieten dak levensduur aanzienlijk blijvend te verlengen.

Contact opnemen

Een rieten dak geeft uw woning een compleet andere en warmere uitstraling en het is een milieuvriendelijke dakbedekking. Aangezien een rieten dak een levensduur heeft van zo’n 25 tot soms wel 50 jaar kunnen we wel zeggen dat u lang plezier zal hebben van uw rieten dak, mits correct rieten dak onderhoud tussentijds.

Heeft u nog geen rieten dak? Wij kunnen u helpen bij de transitie van een pannendak naar een rieten dak. U kunt gerust een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook voor onderhoud en meer kunt u bij Rietdekkersbedrijf Zwols terecht. Wilt u meer weten over onze werkwijze of het riet waar we mee werken? Neem dan gerust contact met ons op.