Rieten dak kosten

Wat zijn de kosten van een rieten dak?

Bent u gevallen voor de charmes van een rieten dak en denkt u er over om een rieten dak te laten plaatsen door een professioneel bedrijf als Rietdekkersbedrijf Zwolle? En bent u benieuwd naar wat uw rieten dak gaat of het onderhoud van uw rieten dak gaat kosten? Of wilt u meer weten over de voordelen die een rieten dak met zich mee brengt? Rietdekkersbedrijf Zwols weet er door jarenlange ervaring alles van en vertelt u er graag meer over onder andere de kosten van een rieten dak!

Een prachtig authentiek rieten dak

Een rieten dak is authentiek, geeft veel warmte en een luxe uitstraling. Daarnaast is het ook nog een prachtig gezicht! Een rieten dak geeft uw huis of tuinhuisje een hele hoop charme. Het hebben van een rieten dak brengt vergeleken met een dak met dakpannen, veel voordelen met zich mee. Zo isoleert een rieten dak beter dan een pannendak, daarnaast is riet erg duurzaam en milieuvriendelijk. Een rieten dak gaat maar liefst 40 a 50 jaar jaar mee, maar dan moet het dak wel goed onderhouden worden. Daarnaast geldt: hoe droger het rieten dak blijft, des te langer gaat het rieten dak mee. Een rieten dak moet dus goed onderhouden worden, omdat het riet wordt aangetast door allerlei weersomstandigheden zoals zon, regen, sneeuw en nog veel meer soorten neerslag. U kunt beter iedere keer een klein bedrag kwijt zijn aan het onderhoud van uw rieten dak, dan dat uw een grote investering moet doen omdat uw complete rieten dak vervangen moet worden. Eens in de 5 jaar dient uw rieten dak een onderhoudsbeurt te krijgen. Bent u benieuwd naar de kosten voor het onderhoud aan uw rieten dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We staan u graag te woord over de rieten dak kosten.

Rieten dak kosten

Een rieten dak kost natuurlijk wel wat en is wat duurder dan een standaard dak met dakpannen. De kosten voor een rieten dak liggen gemiddeld tussen de €90-, en €110, per vierkante meter. Daar zijn de kosten van de professionele rietdekkers al bij opgeteld. Maar een rieten dak geeft een luxe uitstraling aan uw woning en is een duurzame en milieuvriendelijke keuze, waardoor het verstandig is om voor een rieten dak te kiezen. Daarnaast gaat een rieten dak, mits goed onderhouden, wel 40 a 50 jaar mee.

De kosten van een rieten dak zijn afhankelijk van een aantal zaken:

  • Het type riet dat gebruikt wordt voor uw dak
  • De bereikbaarheid van uw dak
  • Het aantal ramen
  • Wat er moet gebeuren met de huidige dakbedekking op uw dak

Over Rietdekker Zwols

Rietdekkersbedrijf Zwols is dé specialist in rieten dakbedekking in de provincie Drenthe.
Rietdekker Zwols is bewust kleinschalig begonnen en gebleven omdat het runnen van een klein bedrijf tal van voordelig met zich meebrengt. Deze aanpak zorgt er namelijk voor dat de contacten met onze klanten direct en persoonlijk zijn. We denken graag met u mee op het gebied van de kosten van een rieten dak en allerlei andere zaken die hierbij komen kijken. Het geven van goede adviezen staat bij ons dan ook erg hoog in het vaandel! We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in dit vak, dus we hebben meer dan genoeg ervaring om u goed van dienst te kunnen zijn. Om aan de actuele veiligheidseisen te kunnen voldoen volgen we allerlei cursussen. Daarnaast zijn we ook nog eens een erkend leerbedrijf en zijn we aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Dat we een kleinschalig rietdekkersbedrijf zijn, betekent niet dat we geen grote projecten kunnen oppakken. Wanneer een groot project zich aandient, kunnen we samenwerken met andere Nederlandse collega-rietdekkers. Op deze manier kunnen we de kwaliteit die we leveren, blijven garanderen.

Rietdekkersbedrijf Zwols biedt u de volgende diensten aan:

  • Een compleet rieten dak vernieuwen of plaatsen
  • Rieten daken repareren
  • Riet preventief behandelen
  • Riet ontmossen
  • Isoleren met het gebruik van riet
  • Rieten daken en meer (structureel) onderhouden

Meer informatie over rieten dak kosten

Wilt u meer weten over de kosten van een rieten dak? Heeft u een andere vraag of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 0524-551254! We kunnen u dankzij onze jarenlange ervaring goed adviseren en verder op weg helpen.